Blaren

Laat je niet afremmen door een blaar tijdens het sporten!

4 minuten om te lezen
Laat je niet afremmen door een blaar tijdens het sporten! Laat je niet afremmen door een blaar tijdens het sporten! Laat je niet afremmen door een blaar tijdens het sporten!

Welke sport je ook beoefent, niets moet je ervan weerhouden om elke week je persoonlijke doelen te bereiken. Helaas kan zoiets kleins als een blaar dat wel doen. En het gebeurt vaak, zelfs bij topsporters.

Blaren moeten niet lichtvaardig worden opgevat. Ze kunnen je concentratie aantasten, je prestaties verminderen en overbelastingsblessures aan je knieën en enkels veroorzaken.

Blaren door te joggen

Stel je voor dat je aan het joggen bent. Het weer is perfect en je voelt je geweldig. Misschien kun je deze keer zelfs je record verbreken. Maar plotseling voel je een kleine, maar scherpe pijn aan je voet. Je herkent meteen dat dit het begin is van een blaar.

Misschien zijn je nieuwe sokken te dik of misschien zijn je voeten opgezwollen door de hitte. Het enige wat je zeker weet is dat je joggen voorbij is.

Het is altijd het beste om de blaar zo snel mogelijk te behandelen om te voorkomen dat de pijn erger wordt.

Vermijden van blaren veroorzaakt door het sporten

Gelukkig zijn er preventieve maatregelen die je gemakkelijk kunt nemen om te voorkomen dat je een blaar krijgt.

Behandeling van blaren veroorzaakt door het sporten

Zodra je een blaar krijgt, moet je onmiddellijk actie ondernemen om de pijn te minimaliseren en de genezing te maximaliseren.