Blaren

Hoe behandel je blaren?

3 minuten om te lezen
Hoe behandel je blaren? Hoe behandel je blaren? Hoe behandel je blaren?

Niets is erger om je af te remmen dan een blaar op je voet.

Hoewel ze klein zijn, kunnen ze een speciale gelegenheid, vakantie, fitness sessie of zelfs maar een dagje hardlopen verpesten. Blaren komen bij iedereen voor en het kan enkele dagen duren voordat ze genezen zijn.

Je kunt er iets aan doen om ze te voorkomen. Om de pijn te verzachten en om het herstel sneller te laten verlopen.

Hoe voorkom je blaren door wrijving?

De meest voorkomende type blaar is de blaar veroorzaakt door wrijving. Het zijn die vervelende zakjes gevuld met vloeistof die zich op je voet vormen in de bovenste huidlagen na te veel druk en wrijving met je schoenen.

Als de bovenste laag van de huid wegscheurt van de onderliggende weefsels, lekt er een plasma-achtige vloeistof uit de cellen en begint het de ruimte tussen de twee huidlagen te vullen, waardoor het weefsel wordt beschermd om verdere schade te vermijden.

Blaren voorkomen

De eerste manier om blaren door wrijving te voorkomen is door het dragen van comfortabele, goed passende schoenen.

Als je weet dat je een lange dag achter de rug hebt of als je nieuwe schoenen draagt dan is het verstandig om een Anti-blaren Stick bij de hand te hebben. Als je een blaar voelt aankomen, breng dan onmiddellijk de Anti-blaren Stick aan om verdere wrijving te voorkomen.

Er zijn veel fabels over blaren.

Veel mensen raden aan om katoenen sokken te dragen maar het katoen houdt het vocht op de huid vast, wat meer wrijving veroorzaakt. Daarom raden we specialistische synthetische sokken met ademende stof aan.

Een andere mythe is om voetpoeder op je voeten te gebruiken om ze droog en blaarvrij te houden. Hoewel voetpoeder veel transpiratievocht helpt te absorberen, is het goed om te onthouden dat het ook kan samenklonteren en meer wrijving veroorzaken.

Blaren behandelen

Aanbevolen voor jou
Blaren

Hoe behandel je een blaar ontstaan door het wandelen?

Als je een blaar krijgt dan is een goede behandeling de sleutel tot een snelle genezing.

Dek de blaar af met een blarenpleister om het schoon, droog en beschermd te houden tegen verdere wrijving en druk.

Als de blaar uit zichzelf barst, verwijder dan de dode huid niet. Als de blaar gebarsten is, was dan het gebied voorzichtig met water en zeep en bedekt de blaar met een speciale blarenpleister zoals COMPEED® om de wonde schoon te houden.

Een veelgemaakte fout die mensen maken, is om de pleister ‘s nachts af te doen om lucht naar de blaar te laten stromen. Blaren genezen sneller in een vochtige omgeving, d.w.z. als ze met een COMPEED® blarenpleister bedekt blijven. De pleister moet blijven zitten tot hij vanzelf begint af te vallen – dit is een teken dat de blaar is genezen.

Ga naar de dokter als je typische symptomen van een infectie ervaart zoals pijn, zwelling, roodheid of warmte, rode strepen die van de blaar weglopen of etter die uit de blaar komt.