Blaren

Loopschoenen kopen rekening houdend met de gezondheid van je voeten

3 minuten om te lezen
Loopschoenen kopen rekening houdend met de gezondheid van je voeten Loopschoenen kopen rekening houdend met de gezondheid van je voeten Loopschoenen kopen rekening houdend met de gezondheid van je voeten

Een pijnlijke blaar kan je prestatie op het gebied van lopen volledig buitenspel zetten. Blaren kunnen zelfs de carrière van topsporters onderbreken.

Hoewel een blaar niet zo ernstig is als een gebroken voet en verstuikingen, mogen blaren niet genegeerd worden.

Blaren kunnen je concentratie en prestaties beïnvloeden. De beste praktijk voor elke atleet is om blaren te voorkomen en de keuze van de schoen is waar de preventie begint.

Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt bij je tenen. Er moet ongeveer één duimbreedte zijn tussen het uiteinde van je voet en het uiteinde van de schoen.

Je voet bevindt zich centraal op het schoenplateau, de schoen is comfortabel om je voet gewikkeld, niet te strak en niet te ruim.

Nadat je een goed passend paar hebt gevonden, probeer je ze uit. Doe een paar rondjes in de winkel om er zeker van te zijn dat er geen irritatie is of dat je hiel er niet uitglijdt want dit kan leiden tot blaren.

Vraag in de winkel ook naar goede paar sokken om te joggen of wandelen. Deze kunnen een groot verschil maken.

Als je eenmaal je perfecte schoenen hebt gevonden dan is het belangrijk dat je ze alleen maar gebruikt voor het joggen.

Zou ik verder moeten joggen met een blaar?

Het maakt niet uit of je alleen loopt of meedoet aan een teamsport. Als je nieuwe schoenen draagt, probeer dan een reserve paar bij de hand te hebben.

Als je een blaar voelt opkomen, stop dan met sporten en wissel onmiddellijk van schoenen. Als dat niet praktisch is, grijp dan naar een Compeed® blarenpleister uit je sporttas. Op die manier wordt je activiteit niet onderbroken en laat je jezelf of je team niet in de steek.

Een laatste tip om blaren te voorkomen: zweetvoeten kunnen ook de wrijving veroorzaken waardoor er blaren kunnen ontstaan. Het is dus belangrijk om je voeten droog te houden. We raden je aan om hiervoor voetpoeder te gebruiken en je sokken regelmatig te vervangen.