Advies Advies Advies
Eeltplekken

Advies

Eeltplekken

Eeltplekken zijn, net als likdoorns, ruwe plekken op de huid maar zijn meestal breder en bevinden zich op de voetzool. Blijf dit gedeelte lezen als je wilt leren hoe je eelt kunt behandelen met behulp van Compeed®.

Eeltplekken

Hoe verwijder en behandel je eeltplekken?

Lees artikel

Eeltplekken - Veelgestelde vragen - Frequently asked questions

Wat is een eeltplek?

Eeltplekken zijn vlekken van geharde gele huid, meestal op de hiel of zool van de voet. Eeltplekken zijn meestal groter dan likdoorns en minder goed gedefinieerd.

Wat veroorzaakt eelt?

Herhaalde wrijving, druk en gewicht veroorzaken eeltplekken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het dragen van hoge hakken die het hele lichaamsgewicht op de voetzool verschuiven.

Hoe kunnen eeltplekken worden behandeld?

Begin met het verlichten en hydrateren van de harde huid. Probeer de COMPEED® Eeltplekkenpleisters om de druk te dempen, te hydrateren en direct de pijn te verlichten.

Hoe voorkom je eeltplekken?

Om de vorming van eelt te voorkomen: probeert je de huid te hydrateren met een voetcrème en te exfoliëren. Dit helpt oude huidcellen te verwijderen voordat ze verharden.

Het is ook een goed idee om je voeten te beschermen tegen wrijven en schuren met COMPEED® Eeltplekkenpleisters. Vooral als je hakken gaat dragen die gewicht op de voetzool leggen.