Skip to main content

Veel gestelde vragen over koortsblaasjes

Hoe lang moet de patch op de huid blijven? Wanneer moet ik de patch vervangen?

Het beste kunt u de COMPEED® Patch Invisible tegen koortsblaasjes verwijderen als deze vanzelf begint los te komen. Dit gebeurt in de regel na ongeveer 8 tot 10 uur. Hierna kunt u gewoon weer een nieuwe patch gebruiken.

Moet de patch dag en nacht gedragen worden of alleen als ik wakker ben?

Voor een optimaal resultaat wordt aangeraden de patch 24 uur per dag te dragen. 

Hoe snel werkt de patch?

De COMPEED® Patch Invisible tegen koortsblaasjes begint te werken zodra hij op het blaasje gekleefd wordt. Het snelle herstel is klinisch bewezen. In een vergelijkend klinisch onderzoek werd in verschillende centra aangetoond dat COMPEED® Patch Invisible tegen koortsblaasjes de wonde gericht en even snel herstelt als een aciclovircrème (5 %)1.

1. Karlsmark T, Goodman JJ, Drouault Y, Lufrano L, Pledger GW. Randomized clinical study comparing COMPEED® cold sore patch to acyclovir cream 5% in the treatment of herpes simples labialis. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2008; 22 (10): 1184-1193.

Bevat de patch actieve werkzame bestanddelen?

Nee. De patch behandelt de symptomen, maar bestrijdt de virusvermenigvuldiging niet. Het is niet mogelijk om het virus echt te elimineren. Om de symptomen te behandelen, gebruikt COMPEED® Patch Invisible tegen koortsblaasjes hydrocolloïd-075-deeltjes. Hydrocolloïd-075 wordt gebruikt voor de modernste wondverzorgingstechnologie: het is het centrale element van ultradunne, flexibele en discrete wondverzorging. De patch biedt bovendien tal van andere voordelen.

Hoe kan ik de patch het best verwijderen?

Trek voorzichtig een hoek van de patch in de richting van de huid tot die zich strekt en begint los te komen. Let erop dat u de patch niet naar boven en van de huid weg trekt, dit is moeilijker en kan soms pijnlijk zijn.

Zijn koortsblaasjes besmettelijk?

Ja. Bij een uitbraak is het HSV-1-virus aanwezig dat makkelijk van de ene persoon op een andere overgedragen kan worden, bijvoorbeeld door te kussen of uit een zelfde glas te drinken. COMPEED® Patch Invisible tegen koortsblaasjes bedekt het koortsblaasje, zodat het risico op verdere besmetting door het letsel vermindert.

Kan ik met de patch eten en drinken?

Ja. Let wel op dat de patch niet loskomt. Omdat het virus ook aanwezig is in je speeksel, kan je je glas of bestek beter niet met iemand delen.

Mag ik met de patch iemand kussen?

De patch helpt om het risico op verdere besmetting te verminderen. Op voorwaarde dat hij juist geplaatst is en goed om het blaasje gekleefd is. Omdat het virus ook in je speeksel aanwezig is, is intiem contact af te raden.

Kunnen mijn kinderen de patch gebruiken?

Ja, je kinderen kunnen deze patch ook gebruiken. Hou hen wel goed in de gaten en controleer dat ze niet op de patches kauwen of de patches inslikken.

Wat kan ik doen als ik de patch per ongeluk doorslik?

Het product is vervaardigd met veilige bestanddelen en houdt geen gezondheidsrisico in. Toch is het product niet geschikt om op te eten. Als je de patch per ongeluk zou inslikken, raadpleeg dan je arts.

Kan ik de COMPEED® Patch Invisible tegen koortsblaasjes gebruiken, als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Bij koortsblaasjes tijdens de zwangerschap en in de periode van borstvoeding raden we je aan je arts te raadplegen.

Wanneer moet ik een arts raadplegen?

Als de toestand verandert, verergert, veel langer duurt dan anders of als de koortsblaasjes in buurt van de ogen optreden, moet je je arts raadplegen.

Mag ik COMPEED® ook gebruiken bij ontstoken en etterende wonden?

Nee, in dit geval is het gebruik van de COMPEED®-Patches met hydrocolloïdtechnologie af te raden.

Waarom mag ik de Koortsblaasjes-patches niet doorknippen?

Nee, in dit geval is het gebruik van de COMPEED®-Patches met hydrocolloïdtechnologie af te radenDe COMPEED® Koortsblaasjes-Patch met de hydrocolloïdtechnologie heeft een zeer speciaal ontwerp met afgeschuinde randen zodat hij beter blijft zitten. Als de patch wordt doorgeknipt, zal deze minder goed kleven.

Is de patch waterdicht? Beschermt de patch ook tegen chloor en zout water?

De COMPEED® Koortsblaasjes-Patch is watervast en biedt bescherming tegen chloor en zout water. Aangezien koortsblaasjes zich soms ook rond de mond voorkomen, kan het kleefvermogen van de patch verminderen als je je gezicht wast of iets drinkt. Ook zwemmen kan het kleefvermogen beïnvloeden. Water kan alleen onder de rand van de patch kruipen, het kan niet door de patch heen dringen. Als de patch loskomt, breng je gewoon een nieuwe patch aan.

Beschermt de patch tegen uv-stralen?

Nee. We raden aan om de huid rond de koortsblaasjes niet bloot te stellen aan de zon.

Mag ik make-up, lippenstift of zonnebrandcrème over de patch aanbrengen?

Ja. Make-up, lippenstift of zonnebrandcrème mogen over de patch worden aangebracht. Breng geen crème en geen lippenstift onder de patch aan, want dan kleeft de patch niet goed.